Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Малки еклери



Необходими продукти:

за пареното тесто
2,5 ч.ч. вода
125 г масло
2,5 ч.ч. брашно
3 яйца
щипка сол

за крема
500 мл прясно мляко
1 пак. пудинг за варене на Д-р Йоткер
4 с.л. захар
50 г масло

В касерола се сипват водата, маслото и щипката сол. Оставя се да заври и се прибавя на веднъж брашното. Бърка се с дървена бъркалка, докато се образува тесто на топка. Прехвърля се в друг съд за да изстине по-бързо. След като се охлади, към тестото се прибавят яйцата едно по едно, като се разбърква след всяко до пълно абсорбиране.
Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор. В пош с назъбен накрайник се поставя тестото. Оформят се малки еклерчета в тава с хартия за печене. Пекат се 12 мин. на 200 градуса и след това температурата се намалява на 160 градуса. Печенето продължава още 10 минути или докато се зачервят. По време на печенето фурната не се отваря, за да не спаднат еклерчетата. Оставят се да се охладят.
За крема в купа се смесват пудинга, захарта и 4 с.л. от млякото. Останалото мляко се изсипва в касерола и се поставя на котлона да заври. След като заври се добавя сместа с пудинга. Вари се около минута, при постоянно бъркане, докато се сгъсти. Прибавя се маслото и се разбърква. Оставя се да изстине. 
Еклерчетата се пълнят с крема. и се поставят в хладилник.

Коментари

Популярни публикации