Необходими продукти:
за пареното тесто
2,5 ч.ч. вода
125 г масло
2,5 ч.ч. брашно
3 яйца
щипка сол
за крема
500 мл прясно мляко
1 пак. пудинг за варене на Д-р Йоткер
4 с.л. захар
50 г масло
В касерола се сипват водата, маслото и щипката сол. Оставя се да заври и се прибавя на веднъж брашното. Бърка се с дървена бъркалка, докато се образува тесто на топка. Прехвърля се в друг съд за да изстине по-бързо. След като се охлади, към тестото се прибавят яйцата едно по едно, като се разбърква след всяко до пълно абсорбиране.
Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор. В пош с назъбен накрайник се поставя тестото. Оформят се малки еклерчета в тава с хартия за печене. Пекат се 12 мин. на 200 градуса и след това температурата се намалява на 160 градуса. Печенето продължава още 10 минути или докато се зачервят. По време на печенето фурната не се отваря, за да не спаднат еклерчетата. Оставят се да се охладят.
За крема в купа се смесват пудинга, захарта и 4 с.л. от млякото. Останалото мляко се изсипва в касерола и се поставя на котлона да заври. След като заври се добавя сместа с пудинга. Вари се около минута, при постоянно бъркане, докато се сгъсти. Прибавя се маслото и се разбърква. Оставя се да изстине.
Еклерчетата се пълнят с крема. и се поставят в хладилник.
Коментари
Публикуване на коментар