Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Рибни пръстчета


Една лесна рецепта за любителите на рибните пръстчета и панираната риба.

Необходими продукти:
700 г. риба треска
2 яйца
няколко филии хляб
сол
черен пипер
копър
1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:
Рибата се нарязва на жулиени с дебелина 3-4 см. Подправя се със сол и черен пипер. В блендер се слагат филиите хляб, зехтина, сол и копър. Трябва да се получат средно големи трохи. 
Рибените филета се потапят в разбитите яйца и се овалват в трохите. Слагат се в тава с хартия за печене и се пекат във фурна на 200 градуса за около 20 минути.
Поднасят се със свежа салата и чеснов сос.

Коментари

Популярни публикации