Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Ориз с печени чушки и маслини



Използвала съм тази рецепта на Бон апети.

Необходими продукти:
300 г домати на кубчета (от консерва)
200 г печени червени чушки 
200 г ориз
100 мл бяло вино
100 г зелени маслини (без костилки)
1/2 връзка магданоз
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
В тиган /който може да се използва във фурната/ се слага зехтин и се задушават лука и чесъна. Прибавя се ориза и се запържва. Добавят се нарязаните печени чушки, маслини и домати от консерва. Разбърква се добре и се задушава с бялото вино. Изчаква се малко да изври алкохола от виното и се добавя зеленчуков бульон. Подправя се със сол и черен пипер. Тиганът се покрива и се слага в загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути. Изважда се и се поръсва с накълцания магданоз.

Коментари

Популярни публикации