Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Хляб 432





Автор на този хляб е Ивайло Владимиров.  Приготвя се в рамките не един ден. Името на хляба произлиза от първите цифри на количеството на съставките.

Необходими продукти:

400 г брашно (200 г бяло и 200 г пълнозърнесто брашно)

300 г вода

200 г квас

10 г квас


Начин на приготвяне:

Брашното, водата и кваса се замесват и се оставят за 1 час. Прибавя се солта и се меси, докато се събере тестото около куката на миксера. Оставя се в купа да почине за 30 минути. Правят се 3 вътрешни сгъвания през 30 минути. Тестото се оформя на руло и се слага в намаслена правоъгълна метална форма. Оставя се да втасва на стайна температура, докато удвои обема си. Пече се на 230 градуса с пара за 25 минути и още толкова време на 210 градуса без пара. 




Коментари

Популярни публикации