Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Лимонов чийзкейк



Необходими продукти:
за блата
300 г чаени бисквити
200 г печени орехи
150 г меко масло

за крема
500 г маскарпоне
200 г захар
400 г заквасена сметана
15 г желатин
сок и кора от 1 лимон
50 мл лимончело
2 ванилии

за желето
300 г вода
сок и кора от 1 лимон
100 г захар
1/2 лимонова есенция
50 мл лимончело
10 г желатин
жълта боя

В блендер се сипват бисквитите, орехите и маслото. Смилат се до получаване на трохи. В тортена форма трохите се изсипват, притискат се и се оформя борд.
Маскарпонето се разбърква със захарта. Прибавят се сметаната, ванилията, сока и кората от лимона и лимончелото. Добавя се желатина, разтворен на водна баня в малко вода. Кремът се изсипва върху блата и се оставя в хладилник за няколко часа да се стегне.
Сварява се сироп от водата, сока и кората на лимона. Прибавят си и останалите съставки за желето. След като се охлади се прецежда. Оставя се в хладилник, докато започне леко да се желира. Изсипва се в тортената форма върху крема. Оставя се за няколко часа в хладилник да стегне напълно. 

Коментари

Популярни публикации