Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

ТРЕСКА ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ



Една любима рецепта на нашето семейство. Обикновено я приготвям с филе от пъстърва, но днес реших да експериментирам с треска. 

Необходими продукти:
4 филета треска
кората и сокът от 1 лимон
малко бяло вино
зехтин
черен пипер
сол
девисил

Начин на приготвяне:
Рибата се подсушава и се слага в тава с хартия за печене. Подправя се със солта, черния пипер, кората и сока от лимона и малко зехтин. С лъжица се полива върху всяко филе от бялото вино. Отгоре се поръсва с девисил. Слага се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. Ако Ви се стори, че по време на печенето рибата е по-суха, можете да добавите още малко бяло вино с лъжица. 
Получава се много лека и приятна на вкус риба, която се яде с вилица, тъй като няма кости. Идеална е и за деца.

Коментари

Популярни публикации