Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

ТРЕСКА С МАСЛИНОВО-ОРЕХОВА КОРИЧКА



Тази рецепта може да се приготви с филе от треска, пъстърва или друга бяла риба. 

Необходими продукти:
4 филета треска
200 г. маслини без костилка /при мен маслините бяха Стафидата и Каламата блонд/
100 г. орехи
сокът и кората от 1 лимон
девисил
черен пипер
зехтин
галета

Начин на приготвяне:
Филетата се подсушават и се нареждат в тава с хартия за печене. Ако нямата хартия, можете да сложите рибата в намазнена тава, като преди това сте оваляли филетата от долната страна в галета. По този начин се получава хрупкава коричка от долната страна на рибата.
Маслините и орехите се смилат в блендер. Прибавят се кората и сокът от лимона, черния пипер и девисила. Ако пастата е суха, може да се прибави малко зехтин. Така получената смес се намазва върху филетата риба. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 10-15 минути.

Коментари

Популярни публикации