Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

СПАНАЧЕНА КРЕМ-СУПА СЪС СИРЕНЕ




Необходими продукти:
100 г. спанак
3 картофа
1 връзка пресен лук
200 г. сирене
50 мл. сметана
зехтин
сол
черен пипер

За крутоните:
4 филии стар хляб
шарена сол
пушен червен пипер
зехтин

Начин на приготвяне:
Спанакът се измива и нарязва. Картофите се нарязват на кубчета. Пресният лук се нарязва. В тенджера се слага зехтина и когато загрее се изсипва пресния лук. Запържва се за кратко. Добавя се спанака и се задушава леко. Прибавят се картофите, сол и черен пипер. Сипва се топла вода и се оставя да ври до омекване на картофите. Прибавя се натрошеното сирене, като се заделя малко количество за поръсване на готовата крем-супа. Пасира се и се добавя сметаната. 
За приготвяне на крутоните, стария хляб се нарязва на кубчета. Изсипва се в тавичка, полива се с малко зехтин и подправките. Разбърква се добре и се слага във фурната на 200 градуса, докато крутоните станат хрупкави.
Крем-супата се сервира с поръсено натрошено сирене и крутони. 

Коментари

Популярни публикации