Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

ДРОБ-СЪРМА СЪС СПАНАК И ВОДЕНИЧКИ



Необходими продукти:
300 г. пилешки воденички
200 г. спанак
1 ч.ч. ориз
1 връзка пресен лук
3 яйца
300 мл. прясно мляко
олио
червен пипер
черен пипер
джоджън
сол 

Начин на приготвяне:
Пилешките воденички се измиват добре, нарязват на по-големи кубчета и се варят. Аз ги варя в тенджера под налягане за около 30 минути.
Спанакът се измива и нарязва. Пресният лук се нарязва и задушава в олиото. Прибавя се ориза и се запържва, докато стане прозрачен. Прибавя се спанака и се задушава леко. Добавят се воденичките и подправките и се разбърква добре. Изсипват се 3 ч.ч. бульон или топла вода. 
Яйцата се разбиват и към тях се сипва прясното мляко. Сместа се изсипва в тавата при останалите продукти, като се разбърква добре. 
Тавата се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор. Дроб-сърмата е готова, когато се стегне, няма вода и зрънцата ориз са сварени. Поднася се с кисело мляко.

Коментари

Популярни публикации