Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

ЦАРЕВИЧНО СУФЛЕ


За любителите на качамака, ето една вкусна и пухква версия, по рецепта на Марта Стюърт.

Необходими продукти:
1/2 ч.ч царевичен грис
1 ч.ч. прясно мляко
60 г. масло
2 яйца
1 ч.л. сол
50 г. настърган кашкавал или друго твърдо сирене

Начин на приготвяне:
Млякото, маслото и солта се изсипват в малка тенджера и се слаган на котлона да заврат. Дърпат се от огъня и бавно се изсипва царевичния грис. Слага се отново на котлона и се бърка непрекъснато с дървена лъжица, докато започне да се сгъстява. Оставя се сместа да изстине. Добавят се жълтъците един по един и се разбърква добре. Прибавя се настъргания кашкавал. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно на части се добавят към останалата смес. 
Керамично гювече се намазва обилно с масло. Изсипва се сместа за суфлето внимателно. Пече се на 180 градуса с вентилатор, докато се надуе и се получи хрупкава коричка. 
Царевичното суфле се получава много меко и пухкаво. Идеално е за самостоятелно ястие или като гарнитура към месо.

Коментари

Популярни публикации