Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

СОЛЕНКИ С ЧЕДЪР, МАСЛИНИ И МАЩЕРКА


Тези соленки се приготвят на основата на СИРЕНКИ ЗА ЗАКУСКА. Добавила съм настъргано сирене Чедър /може и кашкавал или друго твърдо сирене/ и нарязани на ситно маслини. Вместо чубрица, както е в основната рецепта за сиренките, съм добавили мащерка. 
Оформят се топчета, колкото орех, които се нареждат в тава с хартия за печене. Намазват се с разбит жълтък. Във всяка соленка се слага малка бучка масло.
Соленките се печат в предварително загряна фурна на 200 градуса до зачервяване.

Коментари

Популярни публикации