Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

ТУРСКА СЕЛСКА СУПА



Предлагам Ви да опитате една много бърза, лесна и вкусна супа от Турция. Приготвя се за 15 минути.

Необходими продукти:
200 г. червена леща
400 г. нахут от консерва
300 г. домати от консерва
1 лук
1 стрък целина
1 морков
чубрица
пушен червен пипер
сол
олио

Начин на приготвяне:
Лукът и целината се нарязват на кубчета, а морковът се настъргва. Слагат се в тенджера с лещата и се заливат със студена вода. Поставя се на котлона да поври до полуготовност на лещата. Тя става много бързо на пюре. Добавят се нахута, доматите, солта и чубрицата. Оставят се да поврат още 5 минути. В малък тиган се загрява малко олио и в него се запържва леко пушения червен пипер. Изсипва се в супата и се разбърква. 
Супата се сервира топла, най-добре със селски хляб с хрупкава коричка.

Коментари

Популярни публикации