Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

ПИЛЕШКА СУПА




Традиционна пилешка супа, която приготвям от фенера и крилцата на пиле Duc. Тези пилета се хранят с царевица и месото е много вкусно. Напомнят ми на пилетата, които са гледани в домашни условия.

Необходими продукти:
1 фенер и 2 крилца
1 морков
3 картофа
1 лук
фиде
магданоз
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
В тенджера със студена вода се слагат фенера и крилцата. Поставят се на котлона и когато заврят периодично се отпенват. След като вече не се образува пяна от коагулирал белтък, се посолява. Когато месото е сварено, се изважда с решетъчна лъжица в купа да изстине. Пилешкият бульон се прецежда. 
В тенджера се задушава нарязаният на ситно лук в малко олио. Прибавят се настърганите моркови и нарязаните на кубчета картофи. Заливат се с прецедения пилешки бульон и се прибавя обезкостеното месо и натрошеното фиде. Подправя се с черен пипер. Когато са сварени зеленчуците и фидето, супата се маха от огъня и се поръсва с накълцан магданоз.
Аз не застройвам пилешката супа, а я оставян така с бистър бульон.


Коментари

Популярни публикации