Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

БИСКВИТИ "СЪРЦА"



Предлагам Ви едни много лесни и вкусни сладки, които ги помня от моето детство. Тестото е неутрално /няма захар и ако не се сложат ванилията и портокаловата кора/ и може да се използва за направата на соленки. Може да се добави настъргано твърдо сирене - кашкавал, чедър или др.

Необходими продукти:
200 г. меко масло
200 г. сирене крема
2 ч.ч. брашно
1 ванилия
кората на 1 портокал
кристална захар за овалване

Начин на приготвяне:
В купа се смесват всички съставки. Замесва се маслено тесто, което се покрива с фолио и се оставя за 30 мин. в хладилник да се охлади.
Фурната се загрява на 180 градуса. Тава се застила с хартия за печене. В дълбока чиния се слага кристалната захар. Тестото се вади от хладилника и се разделя на 2 части. Първата се разточва на кора с дебелина от 0,5 см и се изрязват сърца или други формички. Овалват се и от двете страни в захарта. Слагат се в тавичката и се пъхат във фурната. Докато се обработва едната част от тестото, другата се съхранява в хладилника.
Сладките са готови, когато се зачервят и при допир не са вече меки. Отдолу сърцата леко се карамелизират.


Коментари

Популярни публикации