Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

БЪРЗ ХЛЯБ



Необходими продукти:
1/2 кг брашно
1/2 кофичка кисело мляко
3 яйца
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол

1 жълтък за намазване
маково семе за поръсване

Начин на приготвяне:
В купа се смесват брашното със солта, киселото мляко с угасената в него сода и яйцата. Замесва се меко тесто, което се слага в тава с размер 25 х 25 см, покрита с хартия за печене. Хлябът се намазва с разбит жълтък и се поръсва с маково семе. Пече са на 180 градуса за около 30-40 минути. Готов е, когато забодена в него клечка излезе чиста. Оставя се на решетка да изстине.

Коментари

Популярни публикации