Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

ЦЕЛУВКИ



Необходими продукти:
3 белтъка
180 г. захар
щипка сол
2/3 с.л. лимонов сок
ванилия

Начин на приготвяне:
Купата, в която ще се разбиват белтъците и бъркалките на миксера трябва да бъдат сухи. Белтъците трябва да бъдат студени и да няма в тях остатъци от жълтък. С миксер се разбиват белтъците и солта отначало на ниски обороти, а след това на високи, докато се образува твърд сняг. Добавя се лимоновия сок и ванилията и при непрекъснато бъркане, се прибавя захарта по малко. Разбива се, докато белтъците станат гладки и лъскави и при пипане с пръсти не се усещат кристалчета захар.
Сместа се изсипва в пош със звездовиден накрайник и се шприцоват целувки в тава с хартия за печене. Пекат се във фурна на 100 градуса с вентилатор за 2 часа. След изваждане от фурната се охлаждат на решетка.

Коментари

Популярни публикации