Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

РАЗЯДКА С ПЕЧЕНИ ЧУШКИ И НАХУТ


Бях намислила да правя кьопоолу и от фризера извадих или поне си мислех, че съм извадила печени чушки и патладжани. Да, ама не. Бях извадила 2 пакета чушки. Чудих се какво да направя и се сетих, че имам консерва с нахут. Реших да опитам да направя разядка от тези два продукта. Получи се невероятно вкусна комбинация, идеална към чаша вино.

Необходими продукти:
400 г. печени обелени чушки
400 г. нахут от консурва
3 скилидки чесън
зехтин
оцет
сол
лют червен пипер на люспи

Начин на приготвяне:
В блендер се смилат чушките, нахута и чесъна. Овкусяват се със зехтина, оцета, солта и лютия пипер. Сместа се оставя за 1 час в хладилник за по-добро смесване на вкусовете. Поднася се с препечени филийки хляб или крекери.

Коментари

Популярни публикации