Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ МЪФИНИ СЪС СИРЕНЕ



Предлагам едни вкусни и лесни мъфини, идеални за закуска. Взаимствала съм рецептата от СУПИЧКА за бъркана баница, като съм направила леки корекции. Освен сирене, добавих настърган кашкавал и подправих със сушен копър.


Необходими продукти:
4 яйца

1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
100 г. сирене
50 г. кашкавал
14 с.л. пълнозърнесто брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. сушен копър

Начин на приготвяне:
В купа се разбиват яйцата. Към тях се прибавят киселото мляко с угасената в него сода,  олиото, копъра и солта. Разбърква се и постепенно се добавя пълнозърнестото брашно. Накрая се сипват натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Всички съставки се смесват добре. 
Фурната се загрява на 180 градуса. Във формички за мъфини се сипва от сместа, като се запълват на 2/3. Слагат се във фурната и се пекат до зачервяване и при проверка с клечка, тя става суха. 
Мъфините могат да се приготвят от вечерта и на сутринта са все така меки и вкусни.


Коментари

Популярни публикации