Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

МЪФИНИ СЪС СПАНАК



Идеални сутрин за закуска, а защо не и вечер с чаша бяло вино, мъфини със спанак.

Необходими продукти:
500 г. спанак
1 връзка пресен лук
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
100 г. кашкавал
1/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. мента
1 скилидка чесън
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Спанакът и лукът се измиват и нарязват. Задушават се в малко олио. Прибавят се наситнения чесън, сол, черен пипер и мента. Сместа се оставя да изстине и се пасира.
В купа се разбиват яйцата, киселото мляко с угасената в него сода и олиото. Прибавя се спаначената смес и се разбърква. Постепенно се добавя и брашното. Разбърква се и накрая се слага и настъргания кашкавал. Сместа се изсипва във формички за мъфини и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Коментари

Популярни публикации