Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТКИ



Необходими продукти:
120 г. меко масло
80 г. кафява захар
150 г. брашно
20 г. какао
100 г. тъмен шоколад
60 г. орехи
1 яйце
3 с.л. прясно мляко
1 щипка сол
ванилия
1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:
В купа се разбиват маслото, захарта, солта и ванилията. Прибавя се яйцето и прясното мляко и се разбърква. В друга купа се смесват сухите съставки /брашно, какао, бакпулвер/ и се прибавят към мокрите. Накрая се слагат накълцаните орехи и шоколад. 
Тавата се застила с хартия за печене, а фурната се загрява на 190 градуса. С помощта на 2 лъжички се слагат бисквитките в тавата и се натискат леко отгоре. Пекат се около 20 минути. Изваждат се от фурната и се оставят още 5 минути да изстинат в тавата, тъй като се меки. След това се прехвърлят върху решетка за да се охладят. 
Получават се меки, ронливи бисквити с наситен шоколадов вкус.


Коментари

Популярни публикации