Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

ПЪСТРИ ПОШИРАНИ ЯЙЦА ОТ "ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ"



Рецептата е взаимствана от Храна за мойте канибали. Така приготвените яйца са леки и много вкусни.

Необходими продукти за 1 порция:
1 яйце
20 г. шунка
20 г. сирене
листа целина
олио
фолио за свежо съхранение

Начин на приготвяне:
От фолиото се отрязва квадрат с размери 25 х 25 см. Слага се в чаша, така че краищата да се показват извън нея. Фолиото се намазва с олио, за да не залепва яйцето. Чуква се яйцето и върху него се слагат нарязаната на кубчета шунка, натрошеното сирене и наситнената целина. Фолиото се завива като пакетче плътно и се завързва.
На огъня се слага тенджера с вода и когато заври, в нея се пуска пакетчето с яйцето. Вари се 5-6 минути за рохко яйце и 8-10 минути са добре сварено.
Гарнира се със свежа салата - в моя случай с домати.

Коментари

Популярни публикации