Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

БЪРЗ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ



Предлагам Ви един много вкусен и бърз хляб, който се приготвя от пълнозърнесто брашно. Цялостното време за приготвяне е 1,5 часа. От посочените продукти се приготвят 2 хлебчета с дължина 30 см.

Необходими продукти:
500 г. пълнозърнесто брашно
500 мл вода
2 с.л. суха мая
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
В купа се слагат брашното и солта и се разбъркват. Към хладката вода се прибавят маята и захарта и се изсипват към брашното. Разбърква се с дървена лъжица около 2 минути. Получава се по-течно тесто.
Правоъгълни форми за печене на хляб се намасляват и в тях се изсипва тестото. Заглажда се отгоре и формите се покриват с влажна кърпа. Оставят се да престоят 30 минути. 
През това време фурната се загрява на 200 градуса. Престоялите и втасали хлябове се пекат за около 30-40 минути. При проба с клечка, трябва да излиза суха. Изпечените хлябове се изваждат върху решетка, за да се охладят за 30 минути.

Коментари

Популярни публикации