Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

ТОРТА С ВИШНИ И ГОРСКИ ПЛОДОВЕ



За Цветница приготвих лека и много вкусна торта с ванилов крем и любимите ми вишни и горски плодове.

Необходими продукти:
За 1 блат:
1 яйце
3 с.л. захар
3 с.л. брашно
бакпулвер на върха на чаена лъжичка
1 с.л. какао
ванилия

За ваниловия крем:
2 пакетчета Крем Оле ванилия на Dr. Oetker
800 мл прясно мляко
1 пакетче желатин

За плодовете:
400 г. замразени вишни
400 г. замразени горски плодове
50 г. захар
1 пакетче желатин

Начин на приготвяне:
За тортата са необходими 3 блата. Приготвят се отделно с продуктите, които съм дала по-горе, като посоченото количество е за 1 блат. Яйцето се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се какаото и ванилията. Разбърква се добре. Бакпулвера се слага към брашното, разбърква се и се добавя към яйчената смес. Разбърква се добре и се изсипва във форма за торта с подвижно дъно, застлано с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изпеченият блат се изважда от формата и се охлажда върху решетка. По същият начин се приготвят и другите 2 блата.
За приготвянето на крема в дълбока купа се изсипват прясното мляко и 2 пакетчета Крем Оле ванилия на Dr. Oetker. Разбърква се с миксер до сгъстяване на крема. Желатинът се накисва с малко вода и се стопява на водна баня. Прибавя се към крема на тънка струйка и при непрекъснато бъркане с миксер.
Замразените плодове и захарта се слагат в касерола на котлона и се нагряват, докато се размразят. Махат се от котлона. Желатинът се накисва с малко вода и се стопява на водна баня. Прибавя се към плодовете и се разбърква добре. Плодовата смес се оставя да се стегне леко.

Сглобяване на тортата:
Във форма за торта с подвижно дъно се слага първия блат. Изсипва се 1/3 от крема и се заглажда. Слагат се 1/3 от плодовете. Слага се втория блат, крем и плодове. По същия начин и с третия блат. Отгоре плодовете се заравняват добре. Тортата се слага в хладилник за 1 нощ за да се стегне.


Коментари

Популярни публикации