За Цветница приготвих лека и много вкусна торта с ванилов крем и любимите ми вишни и горски плодове.
Необходими продукти:
За 1 блат:
1 яйце
3 с.л. захар
3 с.л. брашно
бакпулвер на върха на чаена лъжичка
1 с.л. какао
ванилия
За ваниловия крем:
2 пакетчета Крем Оле ванилия на Dr. Oetker
800 мл прясно мляко
1 пакетче желатин
За плодовете:
400 г. замразени вишни
400 г. замразени горски плодове
50 г. захар
1 пакетче желатин
Начин на приготвяне:
За тортата са необходими 3 блата. Приготвят се отделно с продуктите, които съм дала по-горе, като посоченото количество е за 1 блат. Яйцето се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се какаото и ванилията. Разбърква се добре. Бакпулвера се слага към брашното, разбърква се и се добавя към яйчената смес. Разбърква се добре и се изсипва във форма за торта с подвижно дъно, застлано с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изпеченият блат се изважда от формата и се охлажда върху решетка. По същият начин се приготвят и другите 2 блата.
За приготвянето на крема в дълбока купа се изсипват прясното мляко и 2 пакетчета Крем Оле ванилия на Dr. Oetker. Разбърква се с миксер до сгъстяване на крема. Желатинът се накисва с малко вода и се стопява на водна баня. Прибавя се към крема на тънка струйка и при непрекъснато бъркане с миксер.
Замразените плодове и захарта се слагат в касерола на котлона и се нагряват, докато се размразят. Махат се от котлона. Желатинът се накисва с малко вода и се стопява на водна баня. Прибавя се към плодовете и се разбърква добре. Плодовата смес се оставя да се стегне леко.
Сглобяване на тортата:
Във форма за торта с подвижно дъно се слага първия блат. Изсипва се 1/3 от крема и се заглажда. Слагат се 1/3 от плодовете. Слага се втория блат, крем и плодове. По същия начин и с третия блат. Отгоре плодовете се заравняват добре. Тортата се слага в хладилник за 1 нощ за да се стегне.
Коментари
Публикуване на коментар