Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Крем карамел с портокалови кори




Необходими продукти:
750 мл. прясно мляко
4 яйца
1 ч.ч. захар
ванилия
настъргана портокалова кора

За карамела:
200 г. захар

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и към тях се прибавя прясното мляко, ванилията и портокаловите кори. Разбърква се добре. 
В малка касерола се сипва захарта и се слага на котлона да се стопи до получаване на карамел. В метална купичка се слага по малко от карамела и отгоре се сипва от яйчената смес. Купичките се слагат в тава, която се пълни с вода. Слагат се във фурната на 150 градуса за около час. На всеки 20 минути се долива малко студена вода в тавата. По този начин се предотвратява водата в тавата да кипне. Готовият крем карамел се изважда от фурната и се оставя да изстине. Поднася се, като се извади от купичките и се сервира в чинийка.

Коментари

Популярни публикации