Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

МАДЛЕНИ С ШОКОЛАД



Необходими продукти:
2 яйца
120 г. захар
100 г. брашно
75 г. разтопено и охладено масло
3 с.л. какао
1/2 ч.л. бакпулвер
ванилия

За ганаша:
50 мл. сметана
50 г. шоколад

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта. В купа се смесват брашното, бакпулвера, какаото и ванилията и постепенно се прибавят към яйчената смес. На тънка струйка се добавя маслото и се разбърква добре. Купата със сместа се покрива с фолио и се прибира в хладилник за 1 час. Формичките за мадлени се намасляват и се пълнят с лъжица или пош на 2/3. Пекат се на 190 градуса за 10-12 минути. Изваждат се от формичките и се охлаждат върху решетка.
За ганаша в касерола се сгорещява сметаната и в нея се изсипва шоколада, нарязан на дребно. Разбърква се до пълно разтопяване на шоколада. Мадлените се потапят в ганаша и се оставят върху решетка да изсъхне шоколада.

Коментари

Популярни публикации