Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Пилешки дробчета по селски на сач


Необходими продукти:
600 г. пилешки дробчета
3 глави лук
2 зелени чушки
1 домат
1 люта чушка
200 мл бяло вино
3 скилидки чесън
сол
черен пипер
чубрица

Начин на приготвяне:
Сачът се намазнява леко и се слага в студена фурна, която се включва на 220 градуса с вентилатор за да се загрее, докато се приготвят дробчетата и зеленчуците.
Нарязаният лук се задуша в тиган до получаването на карамелен цвят. Прибавят се нарязаните на кубчета зелени чушки и се запържва. Зеленчуците се изваждат от тигана. На тяхно място се слагат пилешките дробчета, нарязани на хапки. Запържват се, посоляват се и се слагат черния пипери, чубрицата, накълцания чесън и доматите, които са обелени и нарязани на кубчета. Добавя се бялото вино и се изчаква, докато изври алкохола. Задушените зеленчуци и дробчетата се слагат в сача и се гарнират отгоре с люта чушка. Пекат се 10-15 минути. Дробчетата не трябва да стават твърди, а меки.
 Поднасят се с бяло вино.


Коментари

Популярни публикации