Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Пиле с лапад и ориз



Предлагам Ви една свежа, пролетна рецепта. 

Необходими продукти:
3 пилешки бутчета
1 ч.ч. ориз
1 връзка лапад
1 връзка пресен лук
3 яйца
200 мл прясно мляко
2 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
олио
сол
черен пипер
джоджен

Начин на приготвяне:
Лападът се измива, премахват се дръжките и се нарязва. В тава се сипва олио и се задушава лука. Прибавя се оризът и се запържва. Добавя се лапада, разбърква се и се слагат подправките. Налива се бульона и разбитите яйца и мляко, разбърква си и се поставят пилешките бутчета. Тавата се слага в загрята на 180 градуса фурна да се пече. Ястието е готово, когато оризът е абсорбирал течността и пилешкото месо се разкъсва лесно. Може да се гарнира с кисело мляко. 

Коментари

Популярни публикации