Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Пилешки филенца с чеснов сос


Моята дъщеря много обича панирани пилешки филенца и аз направих този по-диетичен и вкусен вариант на това ястие. Вместо да панирам пилешкото месо, го запекох на фурна и използвах хлебни трохи, а не галета.

Необходими продукти:
600 г. пилешко филе /може и месото от обезкостено бутче/
няколко филии стар хляб
3 яйца
скилидка чесън
1 с.л. зехтин
черен пипер
сол
мащерка

За чесновият сос:
1/2 кофичка кисело мляко
2 скилидки чесън
сол
копър
1 с.л. олио

Начин на приготвяне:
Пилешкото филе се нарязва на жулиени с дебелина 3-4 см. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Филиите хляб се слагат в блендер заедно с чесъна, олиото, мащерката и щипка сол. Трябва да се накълцат на по-едри трохи. Пилешките филенца се потапят в разбитите яйца и се овалват в хлебните трохи. Слагат се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат във фурната на 200 градуса, докато получат приятен захар.
За приготвяне на чесновия сос се разбива киселото мляко и към него се прибавят счукания чесън, олиото, солта и копъра. Разбърква се добре и се поднася към филенцата.

Коментари

Популярни публикации