Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Гювече със свинско и гъби




Необходими продукти:
300 г. свинско месо от плешка
500 г. гъби
200 мл. бяло вино
3 глави лук
3 скилидки чесън
олио
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица

Начин на приготвяне:
В тиган се сипва олио и в него се задушава лукът, нарязан на полумесеци и чесъна. Прибавя се свинското месо, нарязано на кубчета и се запържва. Добавят се гъбите, подправя се и се сипва виното. Изчаква се 1-2 минути, докато изври алкохола. 
Ястието се сипва в чювечета с капачета, които се поставят в студена фурна. Тя се включва на 200 градуса. Пече се до готовност на месото.

Коментари

Популярни публикации