Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Пълнени с яйце и сирене тиквички


Необходими продукти:
3 тиквички
300 г. натрошено сирене
2 яйца
зехтин
скилидка чесън
копър
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Тиквичките се разрязват на две по дължина. С малка лъжичка се изгребва вътрешността, така че да се получи лодка. Тиквичките се посоляват и намазват със зехтин, слагат се в тава и се поставят във фурна на 200 градуса.
През това време в тиган се загрява зехтин и се запържват чесъна и издълбаната вътрешност на тиквичките. Подправят се със сол, пипер и копър. Тиганът се дърпа на страна и съдържанието му се прехвърля в купа да изстине леко. Към тиквичките се прибавят натрошеното сирене и разбитите яйца. Всичко се разбърква добре. Тавата с лодките от тиквички се изважда от фурната и се пълни с пълнежа. Връща се обратно във фурната и се пече до омекване на тиквичките си запичане на пълнежа.

Коментари

Популярни публикации