Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Баба Гануш с патладжан и чушки



Представям Ви една прекрасна разядка от Арабския свят. Оригиналната Баба Гануш се приготвя от патладжан, но аз я приготвям с печени патладжани и чушки или само от печени чушки.

Необходими продукти:
3 печени, обелени и охладени патладжана
6 печени, обелени и охладени чушки
6 скилидки чесън
3 с.л. сусамов тахан
сокът от 1 лимон
зехтин
меласа от нар
сол
черен пипер
смлян кимион
лют пипер на люспи

Начин на приготвяне:
В блендер се слагат патладжаните, чушките, чесъна и сусамовия тахан и се смилат. Прибавят се лимоновия сок, зехтин, меласа от нар и подправките. Всичко се разбърква добре и при необходимост се добавя сол или меласа от нар, според това колко солено и кисело искате да бъде. Разядката се слага в купичка и се полива с меласа от нар. Сервира се с хляб -препечен или мек, в зависимост от това кой как иска.
Баба Гануш е люта разядка и хората, които не обичат люто, могат да пропуснат тази подправка. 


Коментари

Популярни публикации