Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

ШОКОЛАДОВИ CUPCAKES



Необходими продукти:
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л. какао
канела

За ганаша:
100 г. шоколад за готвене
200 мл. сметана

Начин на приготвяне:
Яйцето се разбива със захарта. Към тях се прибавят киселото мляко и угасената в него сода бикарбонат, олиото, какаото и канелата. Разбърква се добре и постепенно се добавя брашното. Сместа се изсипва във формички за мъфини и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверява се с клечка, дали е готово. Изпечените мъфини се изваждат от фурната и се охлаждат върху решетка.
За приготвянето на ганаша, в касерола се изсипва сметаната и се оставя да се загрее. Маха се от котлона и към нея се прибавя нарязания на дребно шоколад. Разбърква се, докато се разтопи шоколада. Оставя се да изстине и да се втвърди леко. С помощта на пош се шприцова ганаша върху мъфините. 

Коментари

Популярни публикации