Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Печен свински врат на сол


Необходими продукти:
600 г. цяло парче свински врат
1 кг морска сол
черен пипер

За гарнитурата:
600 г пресни картофи
мащерка
черен пипер
сол
олио

Начин на приготвяне:
Свинският врат се поръсва с черен пипер. В тава се слага половината морска сол. Върху нея се поставя месото.

Месото се покрива със солта и в него се поставя готварски термометър. 

Тавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пече се, докато температурата на месото достигне 85 градуса. Свинският врат се изважда от фурната и се покрива с алуминиево фолио да почине около 30 минути. След това се нарязва на тънки филии и се поднася със свежа салата или с печени на фурна картофи. 

Коментари

Популярни публикации