Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Бишкотена торта с ягоди



Предлагам една лесна и много вкусна рецепта, която се приготвя с меки бишкоти, а не с бишкоти савоярди.

Необходими продукти:
15 броя бишкоти
6 жълтъка
100 г захар
500 мл пълномаслено прясно мляко
500 мл готварска сметана 
2 ванилии
500 г. ягоди

Начин на приготвяне:
В тенджерата жълтъците се разбиват със захарта. Прибавят се сметаната, млякото и ванилията. Сместа се разбърква добре. Тенджерата се поставя на тих огън и се вари, като се разбърква непрекъсваното до сгъстяване. Готовият крем Англез се охлажда, като се покрива с фолио за свежо съхранение.
В дълбока купа се изсипва малко крем на дъното. Ягодите се нарязват на филийки и се подреждат изправени по стените на купата. Върху крема на дъното се поставят бишкоти, покриват се с крем и се слагат ягоди. Така се редуват докато свършат продуктите, като се завършват с крем и ягоди. 
Купата се прибира в хладилника за 1 денонощие, за да могат да се напоят бишкотите. Ако нямате търпение да чакате толкова време, можете да сиропирате леко бишкотите с прясно мляко или сок от ягоди.

Коментари

Популярни публикации