Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Овесени бисквити с моркови



В оригиналната рецепта бисквитите се приготвят от 2 ябълки, нарязани на малки кубчета и не се добавят стафиди. Тъй като нямах ябълки, реших да използвам настъргани моркови.

Необходими продукти:
3 моркова
75 г. овесени ядки
60 г. захар
100 г. масло
200 г. пълнозърнесто брашно
50 г. стафиди
1 яйце
4-5 с.л. прясно мляко
1 ч.л. бакпулвер
канела

Начин на приготвяне:
В купа се смесват брашното и бакпулвера. Към тях се прибавя маслото, нарязано на кубчета. Стрива се с пръсти, докато се получат трохи. Прибавят се овесените ядки, настърганите моркови, стафидите, канелата и захарата. Разбърква се добре и към тези съставки се добавят яйцето и прясното мляко. Омесва се меко тесто. 
Фурната се загрява на 170 градуса с вентилатор. Тава се покрива с хартия за печене. От тестото с помоща на 2 лъжици се слагат на кубчинки бисквитите. Поставят се на 3 см разстояние една от друга. Получават се около 24 бисквити. Пекат се около 15-20 минути. След изваждане от фурната се охлаждат върху решетка.

Коментари

Популярни публикации