Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Паста със скариди и спаначено-ментово песто


Необходими продукти:
300 г. паста
200 г. скариди
300 г. спанак
3 скилидки чесън
1/2 връзка прясна мента
100 г. пармезан
зехтин
сол
черен пипер
сокът и кората от 1 лимон

Начин на приготвяне:
Спанакът се почиства, измива и нарязва. Задушава се в малко зехтин. Подправя се със сол и черен пипер. Оставя се да изстине и се изсипва във висока купа. Към него се прибавят листата мента, скилидките чесън, сокът и кората от лимона, настъргания пармезан, черен пипер и малко зехтин. Пасира се и при необходимост се добавя още  малко зехтин. 
Пастата се сварява в голямо количество подсолена вода. Преди да се изцеди пастата, се отделя около 1 ч.ч. от водата, в която е вряла. Пастата се слага в купата с пестото и се прибавя малко от отделената вода. Разбърква се добре. 
Пастата се гарнира със задушени сакриди в зехтин, чесън, сол, черен пипер и малко лимонов сок. Поръсва се обилно с настърган пармезан. 

Коментари

Популярни публикации