Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Бургаска лятна класика


Всички знаете какво се консумира през лятото по капаните по морето - пържена цаца и картофи. Нашето семейство ги обича много и по тази причина ги приготвям често, дори през зимата. В Бургас трудно се намира прясна цаца, дори през лятото. И аз си намерих замразена цаца, уловена в Бургаския залив, която се продава в Кауфланд. Тя е в разфасовка от 500 гр. /идеална за трима/ и рибките са индивидуално замразени. А цената е около 1 лв.
Така приготвям цаца, когато ни се дояде и тя не е пържена в старо олио, както е по заведенията. 

Необходими продукти:
500 г. цаца
400 г. замразени бланширани картофи
брашно
сол

Начин на приготвяне:
Бланшираните картофи се изпържват в дълбок съд с олио. Изваждат се и се посоляват.
Ако използвате замразена цаца, то тя се потапя в купа със студена вода за 1-2 минути, разбърква се и се отцежда. Осолява се и всяка рибка се овалва в брашно. Пържат се в дълбок съд с олио поне 2-3 см. Пържат се бързо, така че ги наблюдавайте. Изваждат се и се слагат да се отцедят върху кухненска хартия. 
Това е идеалното мезе /или вечеря/ за халба студена бира. 

Коментари

Популярни публикации