Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Пастет от риба тон



Този пастет се приготвя много бързо и лесно. Идеален е за закуска, намазан върху филия селски хляб.

Необходими продукти:
1 консерва риба тон 
1 с.л. горчица
1 скилидка чесън
1 ч.л. копър
черен пипер
лют червен пипер

Начин на приготвяне:
Рибата тон се отцежда от течността в консервата. Изсипва се в купичка и се добавят горчицата, счуканата скилидка чесън, копъра, черния и червения пипер. Разбърква се добре. Може да се намаже на филийка селски хляб за закуска или да се поднесе с препечени филийки за мезе на чаша студено бяло вино.

Коментари

Популярни публикации