Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Тарт с домати и моцарела



Необходими продукти:
За масленото тесто:
1 1/4 ч.ч брашно
8 с.л. охладено масло
4-5 с.л. ледена вода
1/2 ч.л. сол

За пълнежа:
200 г. моцарела
2 домата
настърган пармезан
маслини
босилек
сол

Начин на приготвяне:
Брашното и солта се изсипват в купа. Прибавя се маслото, нарязано на кубчета и се разбърква с пръсти, докато се получат трохи. Налива се водата и се замесва тесто. Разточва се на кора с дебелина 5 мм и се покрива формата за тарт или тарталети с него. Притиска се добре по дъното и стените. Излишното тесто се изрязва. Формата за тарт се слага в хладилник за 60 минути. 
Фурната се загрява на 220 градуса. Изважда се от хладилника формата, покрива се с хартия за печене и се изсипва отгоре боб или друго, което да се използва за тежест. Слага се във фурната и се пече 15 минути. Изважда се, махат се тежестите и хартията за печене и се връща отново във фурната за 5 минути, за да се допече.
Фурната се намалява на 185 градуса. В изпечения тарт се слага моцарелата, нарязана на шайби, а върху нея нарязания на колелца домат. Подправя се със сол, накълцани маслини и босилек. Най-отгоре се поръсва с пармезан. Тартът се връща във фурната за 30 минути или докато се зачерви.
След като се опече, тартът се изважда и се оставя да се охлади за 10 минути.

Коментари

Популярни публикации