Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Конфитюр от праскови, джанки и ром



Необходими продукти:
500 г. праскови
500 г. джанки
500 г. захар
1 пакетче Гелфикс екстра 2:1 Dr. Oetker
1 пакетче Захар с аромат ром Dr. Oetker

Начин на приготвяне:
Прасковите се обелват, почистват се от костилката и се нарязват на парченца. Джанките също се почистват от костилките се нарязват на парчета. Плодовете се претеглят, след като са почистени и нарязани. Слагат се в тенджера и към тях се прибавят 2 с.л. захар и съдържанието на пакетчето Гелфикс екстра 2:1 Dr. Oetker. Тенджерата се слага на котлона на средна температура. Разбърква се непрекъснато и се изчаква сместта да кипне. Тогава се прибавя останалата захар. Изчаква се отново да кипне и се оставя да ври 5 минути, като се бърка непрекъснато.
Конфитюрът се смъква от огъня и се прибавя съдържанието на пакетчето Захар с аромат ром Dr. Oetker. Разбърква се и се сипва в измити и подсушени бурканчета. Затварят се с капачките и се обръщат с капачките надолу, докато изстинат. От това количество плодове излязоха 4 бурканчета от 300 г.
Получава са приятно сладко-кисел конфитюр с нежен аромат на ром. 


Коментари

Популярни публикации