Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Мъфини "Изчисти хладилника"


Тези мъфини могат да се приготвят с различни продукти. Слагала съм шунка, различни сирена, маслини, останало сварено или печено месо. Може да сложите такива продукти, каквито имате и в количество - каквото е останало. За това съм ги нарекла мъфини "Изчисти хладилника".

Необходими продукти за мъфините:
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат

Добавки:
100 г. шунка
100 г. пушено сирене Чедър
50 г. сирене Пармезан
5-6 мариновани гъби
копър

Начин на приготвяне:
В купа се разбиват яйцата. Към тях се прибавят киселото мляко и угасената в него сода, олиото и солта. Разбърква се и постепено се добавя брашното. 
Сирената се настъргват, а гъбите и шунката се нарязват на кубчета. Аз имах останали няколко маривани гъби по рецепта на Храна за мойте канибали . Гъбите са страхотни и реших да ги използвам. Получи се страхотен резултат. Когато отхапеш от мъфина и попаднеш на гъба, се осеща леко кисел вкус и с аромат на подправките. Добавките се прибавят към тестото. 
Фурната се загрява на 180 градуса. Формички за мъфини се намасляват и се излива тесто във всяка една до 2/3 от обема. Пекат се, докато се зачервят и се вижда, че се отделят сами от формичките. 

Коментари

Популярни публикации