Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Лимонов пай



Необходими продукти:
За блата:
200 г. бисквити
60 г. разтопено и охладено масло
2 с.л. захар

За лимоновия пласт:
6 жълтъка
1,5 консерви кондензирано мляко
Сокът и кората от 3 лимона

За белтъчения пласт:
6 белтъка
1/2 ч.ч. захар
ванилия


Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават и се смесват с маслото и захарта. Разбърква се добре, докато се получат влажни трохи. Във форма за торта с подвижно дъно се разстила бисвитената смес. Притиска се добре към дъното и се оформя малък борд. Пече за 10 минути на 180 градуса. Изважда се от фурната и се охлажда.
Жълтъците се разбиват добре с миксер. Прибавя се кондензираното мляко, сокът и кората от лимоните. Разбърква се добре и се изсипва върху бисвитения блат. Пече са на 140 градуса за 30-40 минути. 
Белтъците се разбиват на твърд сняг и постепенно се прибавя захарта. Ароматизира се с ванилията. Белтъците се сипват на купчинки върху лимоновия пласт и се пекат на 140 градуса за около 10-15 минути, докато се втвърди леко и покафенее.
Паят се вади от фурната и след 5 минути с нож се отделя от стените на формата. Изчаква се да изстине и се прибира в хладилник за няколко часа.

Коментари

Популярни публикации