Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Зелени кюфтета


Необходими продукти:
300 г пресен спанак
300 г коприва
3 сварени картофа
1 връзка песен лук
джоджън
черен пипер
сол
2 яйца
галета
1 ч.л. олио

Начин на приготвяне:
Спанакът, копривата и пресния лук се задушават за кратко в тиган. Сварените картофи се намачкват и към тях се прибавят задушените листни зеленчуци. Подправят се с джоджън, черен пипер, сол и се добавя 1 разбито яйце. Всичко се разбърква добре. Оформят се кюфтета, които се овалват в галета и се поставят в тава, покрита с хартия за печене.  Второто яйце се разбива с олиото и с получената смес се намазват кюфтетата отгоре. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути, докато се зачервят кюфтетата отгоре и се отделят лесно от хартията за печене. Поднасят се с кисело мляко.

Коментари

Популярни публикации