Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Козуначени кифлички с мармалад от сливи и ябълки



Вчера купих от магазина мармалад на калъп от сливи и от ябълки. Много отдавна не съм виждала да продават. И веднага забърках едно козуначено тесто за кифлички. 

Необходими продукти:

2 яйца

220 мл прясно мляко

170 г квас

70 г олио

захар

ванилия

тафиди

брашно

мармалад от сливи и ябълки 

Начин на приготвяне:

От продуктите се замесва меко тесто. Направих едно разпъване и едно ламиниране, при което прибавих малко стафиди. Насипната ферментация бе 5 часа. Оформих кифличките с пълнеж от сладкото от сливи и отделно от ябълки. Втасваха на стайна температура през нощта. Намазани с яйце и олио и поръсени със сусам. Изпекох на 200 градуса с вентилатор.



Получиха се едни козуначени балончета - хрупкави и въздушни.



Коментари

Популярни публикации