Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Милинки със сирене



Необходими продукти:

300 г бяло брашно

60 г квас

2 яйца и прясно мляко общо 210 г

сол

масло 

сирене


Начин на приготвяне:

Тестото се замесва и се оставя да втасва на стайна температура. Разделя се на топки и във всяка от тях се слага по една малка бучка масло и натрошено сирене. Топките се слагат в намаслена тава на разстояние една от друга. Оставят се да втасат отново, докато удвоят обема си. Преди да се сложат във фурната се поръсва отгоре натрошено сирене и на всяка топка се слага по една малка бучка масло. Милинките се пекат на 180 градуса до готовност. 

Коментари

Популярни публикации