Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Сарми с лапад, ориз и булгур



Необходими продукти:

Листа лапад

1/2 ч.ч. ориз

1/2 ч.ч. булгур

1 глава лук

1 морков

копър

червен пипер

черен пипер

сол


Начин на приготвяне:

Избират се големи листа лапад, които се измиват и внимателно се премахва дебелата жилка по средата. За плънката се задушават нарязаният на ситно лук и настъргания морков. Прибавят се ориза и булгура и се запържват. Слагат се подправките, разбърква се и се наливат 2 ч.ч. вода. Оставя се на слаб огън да набъбнат ориза и булгура. Завиват се сармите и се слагат в тавичка. Заливат се с 1-1,5 ч.ч. вода. Тавата се слага във фурната на 180 градуса и се пече до готовност.

По желание се сервират с кисело мляко.

Коментари

Популярни публикации