Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Сладкиш без захар, а със сушени плодове и квас



Предлагам Ви една здравословна закуска, а защо не и допълнение към следобедното кафе. Сладкиш без захар, със пресни и сушени плодове. Получава се много сочно и леко сладко печиво. Според дъщеря ми, идеално върви с чаша студено прясно мляко за закуска или топка сладолед, ако се сервира за десерт.

Необходими продукти:

3 яйца

100 г квас

3 по-малки моркова

1 ябълка

1 ч.ч. нарязани на ситно фурми

1/2 ч.ч меки сушени сливи

1/2 ч.ч вода

1/3 кофичка заквасена сметана

1 ч.л. сода бикарбонат

1/2 ч.ч олио

канела

брашно от рожков, от ябълки и пълнозърнесто пшеничено брашно


Начин на приготвяне:

Фурмите се сваряват във водата за 5 минути и се охлаждат. Ако са по-сухи фурмите, може да се прибави към тях при варенето 1/2 ч.л. сода. Яйцата се разбиват и към тях се прибавят кваса, сметаната с разтворена в нея сода, олиото, канелата, настърганите моркови и ябълка, фурмите и сушените сливи. Разбърква се добре и се добавят трите вида брашно в съотношение 1:1:1 до получаване на кексове тесто. Пече се на 180 градуса в тава с хартия за печене.




Коментари

Популярни публикации