Представени
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Прясна паста фарфале със сос от домати, маслини и каперси
Необходими продукти за пастата:
100 г квас
100 г + 2 с.л. семолина
1 яйце + 1 жълтък
1/2 сварено и пюрирано цвекло
Начин на приготвяне на пастата:
Яйцето, жълтъка, кваса и 100 г семолина се замесват с миксер. Когато се хомогинизират се прибавят 2 с.л. семолина и цвеклото. Омесва се добре. Тестото се завива с фолио за свежо съхранение и се оставя да почине за 30 минути.
Разточва се много тънко, като се поръсва със семолина. Нарязват се правоъгълници, които се прищипват в средата за да се получи панделка. Пастата може да се оформи по различни начини - като талеатели, като кори за лазаня и други. Офермените фарфале се потавят на поривка, докато се приготвя соса за пастата.
Една малка глава лук се наситнява и се задушава в зехтин. Прибавят се накълцани на ситно 2-3 скилидки чесън, десетина маслини, каперси и 2 домата, които са обелени и нарязани на кубчета. Аз добавих и малко сварено и наситнено цвекло, което бе останало. Задушавасе леко соса до сгъстяване. Пастата се сварява за 3-4 минути в подсолена вода.
Популярни публикации
Ориз с печени чушки и маслини
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Коментари
Публикуване на коментар