Представени
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Хляб с картоф и сирена
Необходими продукти:
1 сварен картоф
80-100 мл прясно мляко
1 яйце
50 г разтопено масло
60 г квас
щипка сол
настъргани сирена (чедър и пушена гауда)
зелени подправки
1/4 глава лук нарязана на ситно
250 г бяло брашно
Начин на приготвяне:
Картофът се намачква на пюре заедно с млякото и маслото. Прибавят се яйцето, настърганите сирена, квас, сол, лук и зелени подправки. Разбърква се добре и се добавя брашното. Получава се гъсто и лепкаво тесто. Оставя се да втасва, докато увеличи обема си поне 50%. Слага се в тавичка и се оставя да втасва, докато удвои обема си. Аз го оставих през нощта на стайна температура и на сутринта изпеках.
Върху втасалото тесто с пръсти се правят улеи, в които се слагат тънки резени сирена.
Пече се на 180 градуса с вентилатор до готовност.
Популярни публикации
Ориз с печени чушки и маслини
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Коментари
Публикуване на коментар