Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Хляб с картоф и сирена



Необходими продукти:

1 сварен картоф

80-100 мл прясно мляко

1 яйце

50 г разтопено масло

60 г квас

щипка сол

настъргани сирена (чедър и пушена гауда)

зелени подправки 

1/4 глава лук нарязана на ситно

250 г бяло брашно


Начин на приготвяне:

Картофът се намачква на пюре заедно с млякото и маслото. Прибавят се яйцето, настърганите сирена, квас, сол, лук и зелени подправки. Разбърква се добре и се добавя брашното. Получава се гъсто и лепкаво тесто. Оставя се да втасва, докато увеличи обема си поне 50%. Слага се в тавичка и се оставя да втасва, докато удвои обема си. Аз го оставих през нощта на стайна температура и на сутринта изпеках.



Върху втасалото тесто с пръсти се правят улеи, в които се слагат тънки резени сирена. 



Пече се на 180 градуса с вентилатор до готовност.



Коментари

Популярни публикации