Представени
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Хляб с лютеница, сирене и чубрица
Много ароматен и вкусен хляб, особено с малко масълце отгоре. Хлябът е разрязан още топъл, защото нямахме търпение, а исках маслото да се разтопи отгоре.
Необходими продукти:
250 г брашно
115 мл вода
80 г квас
2 с.л. лютеница
50 г натрошено сирене около 50 г
чубрица
Начин на приготвяне:
Хлебчето го замесих вечерта в 20 часа и изпеках в 6 ч. сутрин. Брашното, водата и кваса се замесват за ферментолиза от 1 час. Добавят се солта и лютеницата. Измесва се добре. Оставя се да почине 30 минути. Ламинира се с натрошеното сирене и чубрицата. Правят се 3 вътрешни сгъвания през 30 минути. Тестото се оставя да втасва, докато увеличи обема си с 50%.
Оформя се на руло и се слага в намаслена правоъгълна форма за печене и се оставя да втасва на стайна температура. Пече се 25 минути на 230 градуса с пара и 25 минути на 210 градуса без пара.
Популярни публикации
Ориз с печени чушки и маслини
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Коментари
Публикуване на коментар