Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Хляб с лютеница, сирене и чубрица



Много ароматен и вкусен хляб, особено с малко масълце отгоре. Хлябът е разрязан още топъл, защото нямахме търпение, а исках маслото да се разтопи отгоре.

Необходими продукти:

250 г брашно

115 мл вода

80 г квас

2 с.л. лютеница

50 г натрошено сирене около 50 г 

чубрица


Начин на приготвяне:

Хлебчето го замесих вечерта в 20 часа и изпеках в 6 ч. сутрин. Брашното, водата и кваса се замесват за ферментолиза от 1 час. Добавят се солта и лютеницата. Измесва се добре. Оставя се да почине 30 минути. Ламинира се с натрошеното сирене и чубрицата. Правят се 3 вътрешни сгъвания през 30 минути.  Тестото се оставя да втасва, докато увеличи обема си с 50%. 

Оформя се на руло и се слага в намаслена правоъгълна форма за печене и се оставя да втасва на стайна температура. Пече се 25 минути на 230 градуса с пара и 25 минути на 210 градуса без пара. 

Коментари

Популярни публикации